Verzakkingen van de baarmoeder, blaas, rectum en endeldarm. Back painZe komen in allerlei gradaties voor. Ernstige verzakkingen zijn niet te verhelpen met bekkenfysiotherapie. Maar bij de lichtere gradaties kan duidelijke verbetering optreden door de bekkenbodemspieren te oefenen en door op de juiste wijze druk op te leren vangen.

Het is bij elke vorm of gradatie van verzakkingen altijd nodig om bukken en tillen te oefenen. De belasting die de bekkenbodem te dragen krijgt moet in verhouding staan met de belastbaarheid van de spierlaag. Ook al is een operatie nodig, deze zaken dienen meegenomen te worden in het totale behandelplan. Vandaar dat voor- en na operaties vaak een consult bij de bekkenfysiotherapeut aangevraagd wordt. Doormiddel van onderzoek kunnen wij de functiestoornissen van de bekkenbodem, die en relatie met de verschillende vormen van verzakkingen hebben opsporen en behandelen.

Voor verdere informatie over het functioneren van de bekkenbodem en de therapie, kunt u in het menu bij bekkenfysiotherapie kijken.